maandag, 29. november 2010 - 9:31

Opstelten: school moet naam van blowende kinderen bekendmaken

Den Haag

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) wil de naam van leerlingen die drugs gebruiken bekendmaken bij ouders, leraren en medescholieren.

In De Telegraaf geeft hij aan geen moeite te hebben met het aan de schandpaal nagelen van blowende kinderen. "Jongeren die dingen verkeerd doen, moeten nadrukkelijk zichtbaar zijn”, aldus de bewindsman. „Blowen is slecht, het hoort niet op school.”

Het gros van de ouders vindt dat er veel harder tegen drugsoverlast op school moet worden opgetreden, zo bleek vrijdag al uit een opinieonderzoek van Maurice de Hond. Het openbreken van kluisjes, het afnemen van urinetesten en het bekendmaken van de drugsovertredertjes moeten daarbij niet worden geschuwd.

Opstelten vindt het belangrijk dat scholen die op drugsgebruik stuiten de politie inschakelen, maar een meldplicht gaat hem te ver. Maar uit de enquête blijkt juist dat ouders wel willen dat scholen drugsgebruik op en rond het schoolplein aan zowel politie als ouders melden. Nu wordt drugsgebruik op school vaak niet bekendgemaakt uit vrees voor de goede naam van de school.

Opstelten vindt dat de reputatie van een school juist onder druk komt te staan als de school het drugsgebruik niet meldt. Ook vindt hij dat ouders een belangrijke taak hebben om hun kinderen van drugsgebruik af te houden.
Provincie:
Tag(s):