dinsdag, 6. juli 2010 - 13:32 Update: 08-07-2014 1:03

Oranje fit en vol vertrouwen op weg naar Uruguay

(Elf Voetbal) Bondscoach Bert van Marwijk kan vanavond tegen Uruguay over een fitte selectie beschikken. De geschorste Gregory van der Wiel en Nigel de Jong zijn de enige twee spelers die hij moet missen.

Achter de namen van Joris Mathijsen en Robin van Persie stond nog een vraagteken. Van Marwijk liet op een persconferentie weten dat het duo fit genoeg is om te spelen. "Mathijsen heeft nog wel knieklachten, maar hij is fit om te spelen. Ook Van Persie heeft niet zo veel last van zijn arm dat hij niet in actie kan komen."

De verwachting is dat Khalid Boulahrouz begint als rechtsachter en Demy de Zeeuw de plaats van De Jong overneemt. Daar wilde Van Marwijk echter niets over kwijt. "Hoe we Uruguay gaan bestrijden, kunnen jullie straks zien", hield hij de pers voor.

"De halve finale is een prestatie op zich, maar we zijn nog niet tevreden", benadrukte Van Marwijk nog maar eens. "Wij zijn ergens mee bezig en ik laat me door niets of niemand van de wijs brengen."

"We weten dat we het kunnen", zei aanvoerder Giovanni van Bronckhorst. "Maar gemakkelijk wordt het niet. We willen sowieso de finale halen. Tegen wie we spelen, maakt me niet veel uit, al heb ik meer een band met Spanje dan met Duitsland."
Categorie:
Tag(s):