dinsdag, 28. september 2010 - 22:47 Update: 08-07-2014 1:02

Oud-Ajacieden bezorgen Milan terecht gelijkspel tegen Ajax

Amsterdam

[ELF-Voetbal] Ajax heeft de kater tegen Real Madrid slechts deels verwerkt in de thuiswedstrijd tegen AC Milan. De Amsterdammers kwamen vroeg in het duel dik verdiend op een 1-0 voorsprong. Een assist van oud-Ajacied Clarence Seedorf op voormalig Ajax-spits Zlatan Ibrahimovic zorgde echter voor een 1-1 eindstand in de Amsterdam ArenA.

Het eerste doelgevaar voor Ajax werd gecreëerd door wie anders dan Luis Suarez. De kapbewegingen en een afstandschot van de aanvoerder zorgde voor veel dreiging. In de 23e minuut leidde de acties van de Uruguayaanse balvirtuoos zelfs tot een doelpunt. Suarez bleef uitstekend aan de bal in het strafschopgebied en legde de bal voor de voeten van Mounir El Hamdaoui, die raak schoot.

In de laatste tien minuten van de eerste helft probeerde AC Milan Ajax met een aantal harde tackles van het spoor te brengen. De enkels van Suarez waren meerdere malen het mikpunt van de Rossoneri en een hevige body check werd Vurnon Anita uiteindelijk fataal. De linksback moest zich aan de kant laten behandelen en uitgerekend op dat moment waren het de Milaneze oud-Ajacieden die hun oud-werkgever pijn deden. Ibrahimovic werkte op aangeven van Seedorf de gelijkmaker tegen de touwen.

Het eerste kwartier van de tweede helft verliep wat moeizaam van beide kanten, maar de spanning was onverbiddelijk groot. Suarez kreeg opnieuw de kans om Ajax op voorsprong te schieten, maar de Milaneze defensie hield zich staande. Ook in de daaropvolgende fase werd niet gescoord. Een punt voor Ajax leek op dat moment het maximaal haalbare. De 1-1 ruststand bleek ook de einduitslag.