maandag, 24. mei 2010 - 17:37

Oude brandweerwagen terug in Katwijk

Katwijk

Op 2e Pinksterdag 24 Mei, stond er voor een aantal brandweermannen van het korps Katwijk een leuk item in de agenda. Een oude brandweerwagen zou terug worden gehaald naar Katwijk waar deze weer op en top gerestaureerd moet gaan worden.

De DAF 1300 BA met benzinemotor werd gebouwd in 1962 met het gewicht van 5950kg. Hij werd gebouwd voor brandweer Den Bosch met roepnummer 602, in 1985 is hij verkocht aan een bedrijfsbrandweer in Soest waar hij tot 1996 dienst heeft gedaan.

Deze hebben hem na de dienstperiode verkocht aan Dhr B van den Burg, waar brandweer Katwijk hem nu weer van heeft over genomen. Helemaal overgereden vanuit Alblasserdam begon de rit om halfnegen s`morgens naar Alblasserdam, daar de auto overgenomen en daar kon men de terugreis inzetten.

Niet zonder slag of stoot want de eerste hoek om was het al meteen raak en stopte de oude bolide ermee. Koelvloeistof werd er ook verloren waar de meegereden oude brandweerwagen van Lasbedrijf J.v d Bergh als eerst dienst moest doen. Een oude fietsband werd er om de lekkage heen geknoopt en deze heeft het tot Katwijk vol gehouden.

Halverwege de tocht werd er even een pauze ingelast en werd er nog een vogelnestje uit de auto verwijderd. Tot Katwijk waren er verder geen strubbelingen meer en kon hij in de oude reddingsschuur aan de Industrieweg in Katwijk worden geparkeerd. Al moesten de laatste meters weer met de hand worden gedaan omdat de motor afsloeg en starten nogal een probleem was.

Nu staat hij binnen in de schuur waar hij voorlopig moet blijven en waar er heel wat uurtjes aan geschuurd en gerommeld kan gaan worden om de wagen weer volledig in de oude staat terug te krijgen.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):