donderdag, 30. december 2010 - 16:50

Oudejaarsstunt "De oliebol" door politie in grijpen mislukt

Tynaarlo

Na een melding over mogelijke koperdieven op het industrieterrein Vriezerbrug in Tynaarlo, kon de politie woensdagavond voorkomen dat een metershoog kunstwerk werd weggehaald. De oudejaarsvereniging "De Oliebol" uit Vledder moet nu door deze politieactie een nieuwe oudejaarsstunt bedenken.

Tegen 21.00 woensdagavond kreeg de politie een melding over mogelijke koper- of bronsdieven op het industrieterrein "Vriezerbrug" in Tynaarlo. Op dit industrieterrein staat o.a. het vijf meter hoge bronzen kunstwerk ‘Sofie, de dansende haas’ van kunstenares Yvonne Visser.

Omwonenden hadden kentekens van drie auto’s genoteerd. Alle drie bleken afkomstig uit Vledder. Op het industrieterrein trof de politie twee mannen te voet aan. Het bleken inwoners van Vledder te zijn en ze bekenden desgevraagd al snel dat ze met nog een aantal personen bezig waren met een oudejaarsstunt. Uiteindelijk kwamen nog vijf mannen tevoorschijn, allemaal leden van de oudejaarsvereniging ‘De Oliebol’ uit Vledder. Ze waren met z’n zevenen in drie auto's naar Tynaarlo getogen en hadden het voorzien op de haas. Een kraan om de vijf meter hoge haas uit de grond te tillen was al onderweg

Na eerdere wel gelukte stunts, moesten de leden van ‘De Oliebol’ deze keer hun meerdere erkennen in de politie van Tynaarlo. Aan het beeld werd geen schade geconstateerd. Wel was de bestrating rondom het beeld deels verwijderd en er al een gat gegraven. Na het noteren van hun gegevens vertrokken de mannen met de plechtige belofte dat ze de grond en bestrating rondom het beeld weer in orde zullen brengen.
Provincie:
Tag(s):