donderdag, 2. december 2010 - 14:01

Ouders verdacht mishandeling weer vast na dood baby

Rotterdam

Op last van de officier van justitie heeft de politie Rotterdam-Rijnmond maandag een man en een vrouw aangehouden die ervan worden verdacht eind vorig jaar een baby zo zwaar te hebben mishandeld dat het kindje een paar weken geleden overleed. Dit maakte het OM donderdag bekend.

De 21-jarige moeder van de baby en haar 27-jarige vriend, beiden uit Rotterdam, worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van doodslag.

Het baby’tje, geboren in september 2009, werd in december door de man en vrouw naar een ziekenhuis gebracht. Daar ontstond het vermoeden dat het meisje slachtoffer was van kindermishandeling. In januari werden de moeder en haar vriend aangehouden. Tot aan de eerste behandeling van deze zaak door de rechtbank in april hebben ze vastgezeten. Omdat er geen gronden waren hen op dat moment langer vast te houden, werden ze door de rechtbank in afwachting van de behandeling van die zaak op vrije voeten gesteld.

Onderzoek van de Forensische Polikliniek Kindermishandeling wees dit najaar uit dat het kind naar alle waarschijnlijkheid was mishandeld. Behalve hersenletsel was sprake van botbreuken. Waarschijnlijk is de baby door complicaties, die het gevolg zijn van de mishandeling van vorig jaar, overleden. De officier heeft daarop besloten de ouders opnieuw aan te laten houden.
Provincie:
Tag(s):