woensdag, 6. oktober 2010 - 18:40

Overgewicht en obesitas bij kinderen rukt op

Amsterdam

Kinderen zitten veel te veel en sporten te weinig, zo blijkt uit de nieuwste beweegcijfers van TNO. Meer dan de helft van de jeugd beweegt onvoldoende. De gevolgen zijn er dan ook naar: overgewicht en obesitas rukken op onder de Nederlandse jeugd.

Het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen neemt grote stappen om deze economische en maatschappelijke tijdbom een halt toe te roepen en wil een breed front om nieuwe en bestaande methodes om te smelten tot één landelijke aanpak die werkt.

Volgens de meest recente cijfers (Jeugdmonitor 2009) heeft bijna 14 procent van de jeugd overgewicht. Obesitas komt nu al bij 3 procent van de jeugd voor. Uit het vorige week verschenen rapport 'Investeren in preventie loont' van PwC komt overduidelijk naar voren dat geïnvesteerde euro's in leefstijlprogramma's dubbel en dwars terugverdiend worden in arbeidsparticipatie en vermindering van zorgkosten. Vroegtijdig ingrijpen op jeugdige leeftijd heeft ongetwijfeld een nog veel groter 'terugverdieneffect', verwacht NISB.
Categorie:
Tag(s):