maandag, 6. december 2010 - 19:41

Overlevenden busramp Peru deze week naar Nederland

Amsterdam

De Nederlandse reizigers die vorige week betrokken waren bij een ernstig busongeval in Peru komen dinsdag en woensdag naar huis.

De eerste groep van 5 getroffenen landt morgen en de overige 11 overlevenden komen woensdag aan op Schiphol. Beide groepen worden tijdens de reis begeleid door medische hulpteams van alarmcentrale Eurocross Assistance.

Twee reisgenoten blijven in Peru. Aanvankelijk werd gestreefd de groep bij elkaar te houden om gezamenlijk terug te reizen echter om logistieke redenen is na overleg met de slachtoffers besloten om het reisgezelschap op te splitsen.

Het gaat naar omstandigheden goed met de slachtoffers. Op Schiphol worden zij achter gesloten deuren herenigd met hun familie en naasten.

Op 1 december kwamen bij een busongeluk in het zuiden van Peru 4 Nederlanders om het leven. Ook de Peruaanse buschauffeur, een Boliviaan en iemand met een nog onbekende nationaliteit kwamen om.

Dat melden Peruaanse media. In totaal waren er 33 inzittenden, waarvan 23 de Nederlandse nationaliteit hebben. Het reisgezelschap maakt een rondreis door Peru en Bolivia.

De bus kwam frontaal in aanrijding met een vrachtwagen met een Boliviaanse nummerplaat, die cement vervoerde. Het ongeluk gebeurde nabij de toeristische stad Puno aan het Titicacameer.
Provincie:
Tag(s):