dinsdag, 21. september 2010 - 22:07

Overval Oosterland, verdachte aangehouden

Oosterland

Rond 14.30 uur, afgelopen maandag, werd een winkel annex postagentschap overvallen op de Sint Joostdijk in Oosterland waarbij gedreigd is met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Uit direct onderzoek bleek dat de auto, die bij de overval in Oosterland was gebruikt, op donderdag 16 september rond 01.30 uur op geweldadige wijze was gestolen in Rotterdam.

Ook bleek dat diezelfde auto was gebruikt bij een gewapende overval op een tankstation in Mijnsheerenland op 19 september rond 16.00 uur.

Van de verdachte was bekend dat hij verblijfadressen had in Rotterdam. Op verzoek van Politie Zeeland heeft de Politie Rotterdam-Rijnmond direct een onderzoek ingesteld en werd de auto aangetroffen in de nabijheid van een van de bekende verblijfadressen. Toen de verdachte zijn verblijfadres verliet kon hij ter plaatse worden aangehouden.

Bij de verdachte werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Bij beide overvallen werd een geldbedrag van enkele honderden Euro's buitgemaakt.

De verdachte is een 24 jarige man, officieel woonachtig in de gemeente Schouwen- Duiveland. Hij is overgebracht naar Torentijd.
Provincie:
Tag(s):