donderdag, 18. november 2010 - 9:38

Overval op bejaarde mensen en mishandeling

Drachten

De politie stelt een onderzoek in naar een overval en een mishandeling die dinsdagavond in Drachten plaatsvonden. Om 19.30 uur werd op de Langewijk, in de buurt van de supermarkt Albert Hein, een 59-jarige inwoonster van Drachten door drie gemaskerde mannen tegen haar gezicht geslagen. De getinte mannen droegen bivakmutsen en zwarte kleding, twee hadden een rugzak bij zich.

De vrouw zag de verdachte gemaskerde mannen bij een auto staan en sprak hen aan. Hierop werd zij direct in haar gezicht geslagen. Vervolgens gingen de mannen, via een steeg in de richting van de Stelpswijk, Noorderdwarsvaart, Wielewalen, er vandoor. De mishandelde vrouw meldde zich later bij het politiebureau waar zij door agenten en slachtofferhulp werd opgevangen. Zij deed aangifte.

Om 19.46 uur werd een bejaard echtpaar in hun woning aan de Schwartzenberghlaan door drie gemaskerde mannen overvallen. Daarbij werd de 87-jarige bewoner door de daders geslagen. De getinte mannen droegen bivakmutsen en donkere kleding. Een van de daders droeg een rugzak. De overvallers eisten geld en nadat zij een geldbedrag van de 83-jarige vrouw hadden gekregen gingen ze er vandoor. Het bejaarde echtpaar was erg overstuur en werd door ambulancepersoneel opgevangen. De technische recherche stelde een onderzoek in op beide overval locaties.

De politie is op zoek naar getuigen die tussen 19.15 uur en 20.00 uur in de omgeving van de Langewijk, Schwartzsenberghlaan iets hebben gezien wat mogelijk te maken kan hebben met deze mishandeling en overval.
Provincie:
Tag(s):