woensdag, 17. maart 2010 - 17:05

Overvaller doet zich voor als pakketbezorger

Amsterdam

Na een gewapende overval op een woning aan de Venetiëstraat op het KNSM-eiland heeft de politie dinsdagavond 16 maart een 21-jarige man uit Zaandam aangehouden.

Niemand raakte daarbij gewond.

Bedreigd met vuurwapen
Drie overvallers dienden zich rond 19.45 uur bij de woning aan. Eén van hen deed zich voor als pakketbezorger, terwijl de andere twee zich hadden verscholen. Toen de nietsvermoedende bewoner opendeed, werd hij direct met een vuurwapen bedreigd. Vervolgens werd de autosleutel van de bewoner weggenomen waarna de verdachten er met de auto van het slachtoffer vandoor gingen. Het geknevelde slachtoffer wist zich snel te bevrijden en waarschuwde de politie.

Achtervolging
Een surveillance-eenheid zag het gestolen voertuig even later bij de Piet Heintunnel rijden en zette de achtervolging in, daarbij geholpen door een onopvallende surveillance-eenheid van de verkeerspolitie. Na een achtervolging, waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt, werd het voertuig leeg aangetroffen in Oostzaan. Met assistentie van het politiekorps Zaanstreek-Waterland werd één verdachte in een nabijgelegen tuin aangetroffen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Getuigen gezocht
De politie is nog op zoek naar getuigen. Wellicht zijn er ook mensen in Oostzaan die de twee voortvluchtige verdachten hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van district Noord van de politie Amsterdam-Amstelland via 0900-8844. Een anonieme tip kan via M, 0800-7000.

Doe nooit zomaar open
De politie is blij met de aanhouding van deze verdachte en is op zoek naar de andere twee overvallers. Voorkomen van dergelijke overvallen is echter minstens zo belangrijk. Daarom adviseert de politie om niet zomaar open te doen, ook al lijkt alles in orde te zijn. Als u geen pakket heeft besteld, kunt u de deur beter gesloten laten. Wilt u toch met de bezorger praten, maak dan gebruik van een kierstandhouder. Kijk voor u de deur opent eerst door een raam of spionnetje in de deur.
Provincie:
Tag(s):