zondag, 19. december 2010 - 18:02

Overvaller op heterdaad aangehouden

Nijmegen

Rond half vier zaterdagnacht werd melding gemaakt van een gewapende overval op een café aan de Voorstadslaan in Nijmegen.

De dader was er met een geldbedrag te voet vandoor gegaan. De politie rukte met meerdere eenheden uit en begon een zoekactie. Alle beschikbare informatie en een schoenspoor in de sneeuw zetten de politie op het spoor van de verdachte. De overvaller werd op de Reggestraat tijdens een politieactie aangehouden.

De gemaskerde overvaller was vlak voor sluiting van het café de zaak binnengekomen. Onder bedreiging van een vuurwapen eiste hij geld. Tijdens de overval bedreigde de man enkele personen. Nadat hij geld had buitgemaakt ging hij er te voet vandoor. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en startte meteen met een onderzoek. Bij de overval raakte niemand gewond.

Agenten spraken met diverse in het café aanwezige personen. Meerdere politie-eenheden op straat keken uit naar de verdachte op basis van het doorgegeven signalement. Met hulp van de meldkamer werd alle, op dat moment beschikbare informatie, achterhaald en op een rij gezet. Dit leidde samen met een schoenspoor in de sneeuw naar een woning in de Reggestraat. De politie vermoedde dat de verdachte zich daar zou kunnen ophouden. Diverse politie-eenheden, waaronder een geleider met diensthond, namen positie in rond de woning. Daarbij moest alle zorgvuldigheid in acht worden genomen in verband met het gegeven dat de verdachte in bezit kon zijn van een vuurwapen.

De politie ging tot actie over waarbij een 29-jarige verdachte is aangehouden. De man werd geboeid en op grond van de wet Wapens en munitie gefouilleerd, waarbij een wapen tevoorschijn kwam. Deze is voor het onderzoek veilig gesteld.

De verdachte, die zich bij zijn aanhouding verzette, is vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Daar is de 29-jarige ingesloten voor verhoor en inmiddels in verzekering gesteld. De verdachte zou eerder een ontzegging van het café hebben gehad.

In de woning heeft de politie huiszoeking gedaan. Ook is de door de verdachte afgelegde route nagelopen op zoek naar mogelijk achtergebleven spullen. Namens het café is er een aangifte opgenomen, tevens een getuigenverklaring. Diverse goederen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.
Het Overvallenteam van de regio Gelderland-Zuid gaat met het onderzoek verder en zal onder andere nog meer getuigen gaan horen.
Provincie:
Tag(s):