dinsdag, 21. december 2010 - 20:40

Overvaller op pizzakoerier in Groningen aangehouden

Groningen

De politie heeft vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden als verdachte van de overval op een pizzakoerier in Groningen. Een tweede verdachte is nog niet aangehouden. De politie beschikt wel over zijn identiteit.

Donderdagavond 16 december werd een 21-jarige pizzakoerier in de Noorderdwarsstraat in Groningen overvallen. Nadat de bezorger een pizza had bezorgd werd hij door de twee jongens aangesproken en werd direct met een steekvoorwerp en een vuurwapen bedreigd. De pizzakoerier moest vervolgens zijn portemonnee met inhoud afgeven. Beide straatrovers gingen er met de buit en de scooter van het slachtoffer vandoor.

Vrijdagmiddag zagen rechercheurs van het roofcoördinatieteam dat een scooterbestuurder, die op de Eikenlaan reed, wel heel erg leek op het signalement van een van de overvallers op de pizzabezorger. Toen de agenten de jongeman wilden aanspreken ging hij er met spoed vandoor. Gealarmeerde agenten stelden na de melding direct een ringensysteem in. Zij gingen op strategische plekken in de omgeving staan. Op deze wijze konden agenten de 16-jarige in de Kerklaan in Groningen aanhouden.
Provincie:
Tag(s):