woensdag, 29. september 2010 - 9:51

Overvaller tankstation Terwispel aangehouden

Terwispel

Een Arrestatieteam van de politie heeft maandag in Dordrecht een 29-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een tankstation aan de A7 bij Terwispel. De verdachte werd na zijn aanhouding overgebracht naar een politiebureau in Fryslân en daar voor nader onderzoek ingesloten.

In de nacht van vrijdag 25 juni op zaterdag 26 juni rond 01.30 uur vond er een gewapende overval plaats op het tankstation “De Walden’. Een werkneemster werd met een vuurwapen bedreigd en gedwongen om de inhoud van de kassa aan de overvaller af te geven. Na de overval verliet de man het tankstation en verdween in het donker. Ondanks een grote zoekactie door de politie werd de dader niet meer gevonden.

De overval werd gefilmd door de bewakingscamera’s in het tankstation. Het gezicht van de overvaller was daarop helaas niet te zien. Wel was kleding van de man en een opvallende groene tas, die hij bij zich droeg, te zien. Na overleg met de officier van justitie werd besloten om het filmpje op de Friese opsporingssitewww.dadergezocht.nlen het YouTube-kanaal van de politie Fryslân te plaatsen. Begin augustus kreeg de politie enkele waardevolle anonieme tips binnen via de Stichting Meld Misdaad Anoniem. De anonieme tipgevers hadden het filmpje gezien en gaven vervolgens de naam van de overvaller door aan M.

Uit het politieonderzoek kwam vast te staan dat de Dordrechtenaar als verdachte kon worden aangemerkt. Hij werd dan ook afgelopen maandag door een Arrestatieteam in Dordrecht aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar een politiebureau in Fryslân en door voor nader onderzoek ingesloten. De Dordrechtenaar heeft tijdens de verhoren een volledige bekentenis afgelegd. De 29-jarige man wordt nog deze week in opdracht van de officier van justitie geleidt voor de rechter-commissaris.

Minister Hirsch Ballin van Justitie heeft in oktober 2009 de Taskforce Overvallen ingesteld. In de aanpak van de taskforce werken politie met publieke en private organisaties samen om het aantal overvallen snel te laten dalen. De kernboodschap is dat overvallen keihard worden bestraft. Het bedrijfsleven en de overheid werken samen om het aantal overvallen sterk terug te dringen. Ook burgers hebben een belangrijke rol om overvallen te voorkomen en op te lossen. Samen kunnen we de overvallers duidelijk maken: een overval loont niet!
Provincie:
Tag(s):