donderdag, 8. juli 2010 - 11:58

Paard slaat op hol door verkeersruzie en belandt in winkel

Baarle-Nassau

Een op hol geslagen paard is donderdagmorgen een schoenenzaak binnen gestormd. Het dier liep dwars door de etalageruit heen en raakte daarbij gewond.

Een dierenarts heeft het paard ter plaatse behandeld en gaf aan dat het paard niet levensgevaarlijk gewond was. Het tumult ontstond naar aanleiding van een verkeersruzie. Er raakten geen personen gewond. Wel was er sprake van een flinke ravage in de schoenenwinkel.

Omstreeks 08.30 uur ontstond er een verkeersruzie nabij de Singel in Baarle-Nassau. Een koetsier van een paard en wagen werd ingehaald door een boze Belgische automobilist. Hij werd daarbij afgesneden en aangesproken door de automobilist. Kennelijk was er iets voorgevallen in het verkeer. Er ontstond een discussie waarbij de gemoederen hoog opliepen. Het paard werd daarbij erg onrustig.

Toen de boze automobilist een aantal keren hard op het dak van zijn auto sloeg, ging het geschrokken paard er vandoor. Het dier sloeg op hol en liep zo'n 300 meter verderop dwars door de etalageruit van een schoenenwinkel. Het paard en wagen (vierwielige open kar) kwamen vervolgens in de winkel tot stilstand.

In de schoenenzaak ontstond een flinke ravage. Het paard had door de glasscherven diverse snijwonden opgelopen, die in de winkel door een gewaarschuwde dierenarts zijn gehecht. Een snijwond aan het oor was zodanig ernstig dat het paard vermoedelijk dit oor moet missen. Het dier was overigens niet levensgevaarlijk gewond en is na medische behandeling terug naar zijn stal gegaan.

De politie is op zoek naar de veroorzaker van dit voorval. De bewuste automobilist reed in een zilverkleuring Belgische stationwagon met daarachter een aanhanger. Op de aanhanger lagen houten balken. Op de auto zat een Belgische kentekenplaat, vermoedelijk met de cijfercombinatie 641. De chauffeur was een circa 50-jarige blanke man met een fors postuur. Hij had zwart haar en droeg een pet. Verder is bekend dat hij gekleed was in een donkerblauwe blouse met korte mouwen.
Provincie:
Tag(s):