woensdag, 18. augustus 2010 - 21:13

Paard vast in spoorrails 'Duits lijntje'

Liempde

Op het 'Duits Lijntje' nabij de Kasterensestraat in Liempde is dinsdagmiddag rond de klok van twaalf uur een paard vast komen te zitten tussen de spoorrails en de spoorbrug. Tijdens het rijden met het paard kwam dat op de brug ten val en kwam klem te zitten. Met behulp van de aanwezige veearts en de brandweer kon het paard in veiligheid worden gebracht.

Het kostte de brandweer enige tijd om het paard weer aan vaste land te krijgen. Nadat een korte behandeling van de veearts kon begonnen worden met de bevrijding van het dier. Door de verdoving die de veearts toegediend had was het een hele klus om het paard van zijn plaats af te krijgen.

Door de regenval was de brug spekglad geworden. Dit was ook de reden dat het paard onderuit was gegaan. Om toch grip voor het paard te creëren gooiden de brandweermannen een nodige hoeveelheid zand over de brug zodat het paard nadat het los was onder begeleiding veilig naar de overkant kon worden gebracht.

Het paard liep enkel wat kleine verwondingen op aan zijn benen. De veearts heeft het paard ter plaatse behandeld waarna deze in de trailer terug naar huis kon. De betrokken amazone was flink geschrokken maar bleef bij de valpartij ongedeerd.
Provincie:
Tag(s):