dinsdag, 19. oktober 2010 - 21:54

Paarden bereiken via sluiproute Zuidlaardermarkt

Zuidlaren

2043 paarden en 10 ezels. De definitieve score van de Zuidlaardermarkt 2010. 276 paarden en 11 ezels minder dan vorig jaar. De slechte weersverwachting heeft hier zeker invloed op gehad. Tijdens de drukbezochte persconferentie werd bekend gemaakt dat er 1793 paarden en 10 ezels aangevoerd waren. Na afloop van de persconferentie bleek echter dat er ongeveer 250 paarden via een sluiproute zijn aangevoerd.

Er waren dit jaar veel buitenlandse handelaren op de markt. Veel paarden emigreren naar Spanje, Italië, België, Frankrijk, Denemarken en vooral ook naar Duitsland.

Dit jaar was door de gemeente extra aandacht besteed aan de opstelling van de warenmarkt, zodat er voldoende ruimte overblijft voor de doorstroming van de bezoekers.
Ook was er een extra EHBO-post ingericht op het kermisterrein.

De AID (Algemene Inspectie Dienst) was zeer te spreken over het welzijn van de dieren en heeft geen enkel proces verbaal hoeven uit te schrijven en ook geen enkele misstand geconstateerd. Evenals de AID was ook dierenarts De Graaf tevreden over het welzijn van de dieren.

De politie liet weten dat de nacht van Zuidlaren, de nacht voorafgaande aan de markt redelijk rustig is verlopen. Er zijn enkele aanhoudingen verricht.

Doordat het uiteindelijk toch redelijk weer was, was het goed toeven op de Zuidlaardermarkt. Veel mensen brachten dan ook een bezoek aan de 810e Zuidlaardermarkt. Opvallend dit jaar was het grote aantal Duitse bezoekers.
Provincie:
Tag(s):