maandag, 5. april 2010 - 19:45

Paniek oorzaak doorrijden bij politie-afzetting tijdens brand

Eygelshoven

Een paniekaanval is de oorzaak geweest dat de 39-jarige man uit Kerkrade in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens de brand op het industrieterrein in Eygelshoven door een politie-afzetting reed.
Dit zegt de politie Limburg-Zuid maandag.

De Kerkradenaar is eigenaar van een loods op het betreffende industrieterrein. Toen hij vrijdagavond hoorde dat er een hevige brand woedde in één van de gebouwen raakte hij in grote paniek. Hij is in zijn auto gestapt en met grote haast naar de Nievelsteinstraat gereden. Hij was zo geblokkeerd in zijn denken en doen dat hij door de politie-afzetting reed. Toen hij aankwam en zag dat de brand zijn eigendom niet getroffen had, werd hij rustig en verdween de paniek. Zijn actie was absoluut niet gericht op de aanwezigheid van de hulpverleners, het werk dat ze deden of de omstanders. 
Hij wordt morgen voorgeleid.

Bij de brand op het industrieterrein zijn zeven bedrijven verwoest. In één van de bedrijven bleek een hennepplantage aanwezig te zijn. Op dit moment is er geen enkele relatie te leggen tussen de aanwezigheid van deze plantage en het uitbreken van de brand.
De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en ook niet in welk bedrijf deze ontstaan is.
Provincie:
Tag(s):