dinsdag, 19. oktober 2010 - 20:16 Update: 08-07-2014 0:28

Paranormal Activity 2 vanaf 21 oktober in de bioscoop

In 2006 beleefde een onbekende maker van videogames zijn eigen ‘American nightmare’ die in 2007 op slag in een ‘American dream’ veranderde. Oren Peli maakte zonder enige cameratraining een film die velen op het puntje van hun stoel liet zitten: Paranormal Activity.

Met slechts 7 draaidagen en een microbudget van $ 15,000 (ongeveer € 11000) slaagde hij erin om ijzingwekkende horror op beeld vast te leggen. De film vertelt het verhaal van een jong stel dat door middel van een camera in de slaapkamer bovennatuurlijke krachten weet vast te leggen.

Een jaar lang stuimde Oren Peli filmfestivals af voordat de gerenommeerde filmstudio Paramount Pictures interesse toonde. Interesse die ervoor zou zorgen dat Paranormal Activity in 2009 een enorme kaskraker werd. De studio kon door middel van een geweldige marketingcampagne de kleine $ 15,000 omzetten in een opbrengst van meer dan $ 190 miljoen wereldwijd, wat het tot de dag van vandaag de meest lucratieve film ooit maakt. Op de officiële Amerikaanse website konden internetgebruikers na het zien van de trailer stemmen of ze de film in de bioscoop wilden zien, 1 miljoen stemmen was genoeg. Verder werden er overal online angstaanjagende virale spots losgelaten. De rest is filmgeschiedenis…

Het publiek kan deze week verwachten opnieuw tot op het bot getergd te worden, want vanaf 21 oktober draait de waardige opvolger Paranormal Activity 2 in de bioscoop. Over de verhaallijn van Paranormal Activity 2 is en zal niet veel bekend gemaakt worden. In de eerste trailer met enkele angstaanjagende, geheime boodschappen zien we een baby die tegen de kant van zijn box wordt gesmakt en een vrouw die als een pop met touwtjes staat te dansen. Ook deze keer wordt de spanning er dus goed ingehouden tot de film op 21 oktober in de bioscoop te zien is.

Bekijk de trailer van Paranormal Activity 2
Categorie:
Tag(s):