vrijdag, 31. december 2010 - 10:00

Pas op voor insluipers tijdens jaarwisseling

Utrecht

De politie waarschuwt voor insluipingen in woningen tijdens de jaarwisseling. Insluipers maken gebruik van openstaande deuren. Wat u hiertegen kunt doen, leest u in het onderstaand bericht.

Eén inbraak per minuut

Iedere minuut ‘bezoekt’ ergens in Nederland een inbreker een woning. Een aantal verrassende statistieken over inbraak in een woning: een gemiddelde inbraak duurt slechts dertig seconden, slechts 1 procent van alle inbraken vindt plaats door het breken van een ruit en negen van de tien inbraken vallen onder het begrip: gelegenheidsinbraak.

Gelegenheid maakt de dief!

De gelegenheid maakt inderdaad nog heel vaak de dief, ook tijdens de jaarwisseling. Bewoners gaan even naar buiten om het vuurwerk te aanschouwen en laten de achterdeur open. Dat kan wel, maar alleen als u toezicht houdt. Daarmee voorkomt u dat u verrast wordt door een ongenode gast of de ontdekking dat uw portemonnee niet meer op de salontafel ligt.

Verdachte situatie: bel alarmnummer 112

Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken, eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken) en bel het alarmnummer 112. Deze informatie is van groot belang voor de vaststelling van de identiteit van de verdachten en voor hun opsporing en door alert en waakzaam te zijn, kunt u zeker een bijdrage leveren.
Provincie:
Tag(s):