donderdag, 3. juni 2010 - 10:26 Update: 08-07-2014 1:04

Pasveer moet op matje komen bij Heracles na 'dom' interview

Almelo

(Elf Voetbal) Remko Pasveer, de nieuwe doelman van Heracles Almelo, heeft zich de woede van de clubleiding op de hals gehaald. In een interview met Voetbal International trekt de 26-jarige keeper de integriteit en betrouwbaarheid van het clubbestuur in twijfel.

Pasveer uit zijn boosheid over de gang van zaken in 2006 toen hij dacht Martin Pieckenhagen te kunnen opvolgen. De Duitser tekende echter bij, terwijl Pasveer zou zijn beloofd dat hij met een andere nieuwkomer mocht uitmaken wie onder de lat zou staan bij Heracles Almelo. Ook vorig jaar hield 'Piecke' de deur dicht voor Pasveer, omdat er was afgesproken dat na 25 gespeelde competitiewedstrijden zijn contract automatisch met een jaar verlengd zou worden. Een afspraak waarvan Pasveer helemaal niets wist. "Ik had valse hoop daardoor. Waarom heeft niemand me dit verteld?", aldus de Enschedeër, die eraan toevoegt dat Heracles Almelo hem twee jaar van zijn carriere door de neus heeft geboord.

Over de clubleiding van Heracles zegt Pasveer: "Bij het bestuur heb ik zo mijn bedenkingen. Het is niet netjes gegaan. In het pak genaaid worden, zo kun je het noemen. Van de mensen aan de andere kant van de tafel verwachtte ik een oprechte houding. Het blijkt dat je in de voetbalwereld niet iedereen zo maar kunt vertrouwen. Ze kijken altijd naar hun eigen straatje." Pasveer zegt verder in het interview dat hem 'dit soort akkefietjes niet weer zullen overkomen'.

Voorzitter Jan Smit en Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma hebben met verbijstering kennisgenomen van de teksten van Pasveer. De nieuwe doelman zal binnenkort ter verantwoording worden geroepen, meldt TC/Tubantia. Smit wil er met ingehouden verontwaardiging tegenover het regionale dagblad maar één zin over kwijt: "Wat is die jongen dom en wat moet hij nog veel leren."

Hoogma is ook niet bepaald blij met de uitspraken van Pasveer. "Als hij dat zo gezegd heeft in VI vind ik het teleurstellend en absurd dat hij zulke dingen roept over zijn werkgever, terwijl hij nota bene in de Eredivisie nog alles moet bewijzen. We zullen daar binnenkort een hartig woordje met hem over wisselen", aldus Hoogma tegenover Twentesport.com.

"Hij weet exact wie hij voor zich had en dat was een grote keeper. Hij was er toen echt niet aan toe om Pieckenhagen te kunnen opvolgen. Als we het gevoel hadden gehad dat hij dat wel had gekund, hadden we dat wel gedaan. Pasveer mag dankbaar zijn dat hij de kans heeft gekregen om bij Go Ahead te keepen, want daarin hebben wij mee geïnvesteerd. Nu vinden wij dat hij er klaar voor is om de leegte die Piecke achterlaat in te vullen en daar zal hij nog een hele kluif aan krijgen."
Categorie:
Tag(s):