vrijdag, 30. juli 2010 - 14:42

Pelikanen Roderick en Blauwerick maken voorlopig geen 'comeback' in show

Hilvarenbeek

Pelikanen Roderick en Blauwerick maken voorlopig geen ‘comeback’ in de roofvogelshow van Safaripark Beekse Bergen. De twee vlogen onlangs weg uit het park.

Ondanks hun terugkomst achten de verzorgers de kans nog te groot dat de dieren opnieuw wegvliegen als zij nu alweer terugkeren in de show.

Onder het motto ‘the show must go on’ vinden de dagelijkse roofvogelshows in het park doorgang met verschillende andere vogels. De derde weggevlogen pelikaan, Groenerick genaamd, is nog niet terug in het park in Hilvarenbeek. Verzorgers gaan er nog steeds van uit dat de vogel uit zichzelf terugkomt naar het safaripark.

Voorlopig vervullen pelikanen Roderick en Blauwerick geen rol in de roofvogelshow in Safaripark Beekse Bergen. Rüppelgieren, woestijnbuizerds, de steppearend, palmgier en zeearend nemen hun plaats in. Verzorgers voorspellen dat het pelikanenduo opnieuw wegvliegt als zij nu al terugkeren in de show.

Door het ontbreken van de pelikanen zijn de dagelijkse shows iets aangepast. Parkmanager Sjors van den Boogaart: “Alsnog blijft de show één van de hoogtepunten van een dagje in ons safaripark. De afgelopen twee weken bleven bezoekers uitermate enthousiast over de show, ondanks het ontbreken van de pelikanen, zo blijkt uit enquêtes”. Op zaterdag 17 juli vlogen Roderick, Blauwerick en Groenerick weg. Een dag later keerde Roderick uit zichzelf terug in Hilvarenbeek en vorige week donderdag wist een boer in het Noord-Hollandse Den Oever Blauwerick te vangen.

Groenerick

Van Groenerick ontbreekt een duidelijk spoor. De pelikaan zou vorige week gesignaleerd zijn in de omgeving van Antwerpen en later in Etten-Leur. De verzorgers van het dier gaan er vooralsnog vanuit dat de vogel uit zichzelf terugkeert in het safaripark.

Om Groenerick toch te kunnen traceren en het vangen van het dier niet uit te sluiten worden oplettende Nederlanders en Vlamingen verzocht het park te blijven informeren over de plaats waar zij de vogel signaleren, door een e-mail te sturen naar info@safaripark.nl. Voor de gouden tipgever heeft het park een rondleiding achter de schermen beschikbaar gesteld.
Provincie:
Tag(s):