donderdag, 25. maart 2010 - 11:48

Penning van verdienste voor Sandra Dikboom en Gert Loman

Veendam

Sandra Dikboom (39) en Gert Loman (42) kregen donderdagmorgen uit handen van burgemeester Ab Meijerman een penning van verdienste van de gemeente Veendam. De overhandiging vond plaats in de openbare basisschool De Noorderbreedte, waar beide werkzaam zijn

Een penning van verdienste wordt uitgereikt aan personen die zich naar aanleiding van een eenmalige, bijzondere gebeurtenis meer dan gewoon verdienstelijk hebben getoond. Dat is het geval voor groepsleerkracht Sandra Dikboom en concierge Gert Loman. Op dinsdag 16 februari jl. redden zij het leven van de achtjarige Emir Yildirim, leerling van De Noorderbreedte, toen deze op het schoolplein getroffen werd door een hartstilstand. De leerkracht Sandra en conciërge Gert gingen onmiddellijk over tot reanimatie, waardoor Emir het voorval overleefde.

Het College van Burgemeester en Wethouders van Veendam is van mening dat Sandra Dikman en Gert Loman zich meer dan verdienstelijk getoond hebben bij een eenmalige, bijzondere gebeurtenis. Daarom heeft het college besloten hen te waarderen met een penning van verdienste. Deze penning laat aan de voorkant het stadhuis, de vijver, schepen, een turftoren en paard & wagen zien - de achterkant toont het wapen van Veendam.
Provincie:
Tag(s):