zondag, 5. december 2010 - 10:51

Personeel drogisterij helpt bij aanhouding overvallers

Amsterdam

De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen aangehouden die worden verdacht van een gewapende overval kort daarvoor op een drogisterij aan de Pieter Calandlaan.

Bij de overval raakte niemand gewond. Twee mannen overvielen rond vijf uur ‘s middags de zaak in Nieuw-West. Nadat het personeel was bedreigd met een vuurwapen ging het tweetal er met een onbekende hoeveelheid geld uit de kassa te voet vandoor. Een aantal personeelsleden zette direct de achtervolging in en zag dat de verdachten een nabijgelegen flatgebouw invluchten.

De politie zette een van de straat af en hield kort daarop twee Engelssprekende verdachten van 36 en 44 jaar oud aan. Zij zijn ingesloten voor verhoor op het politiebureau.

Districtschef Eric van der Hulst ziet de aanhouding als een gevolg van snel en adequaat handelen door de medewerkers. "De opsporing en aanhouding van verdachten van overvallen heeft een zeer hoge prioriteit voor de politie. Deze aanhoudingen konden mede tot stand komen door het kordate optreden van het personeel van twee naast elkaar gelegen bedrijven. Daar zijn we ze zeer erkentelijk voor." Ondanks de aanhoudingen is de politie op zoek naar getuigen van de overval. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Rechercheurs van het district West hebben de zaak verder in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):