zondag, 11. april 2010 - 19:18 Update: 08-07-2014 0:28

Peter R. de Vries zond verboden beelden toch uit

Diemen

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever heeft zondagavond de beelden, gemaakt met de verborgen camera van seriemoordenaar Koos H., toch uitgezonden.

'Zowel de programmamakers als SBS en Endemol zijn van mening dat de uitzending wel degelijk een groot maatschappelijk belang dient en dit zwaarder zou moeten wegen dan de privacy van een tot levenslang veroordeelde lust- en kindermoordenaar', aldus de Vries in een verklaring.

De meervoudige bekentenissen van Koos H., die herkenbaar in beeld werden gebracht, noemde de Vries 'uitermate schokkend'.

Vrijdagmiddag besloot de rechter dat de met een verborgen camera gemaakte beelden in de TBS-kliniek niet uitgezonden mochten worden.

'Het is voor het eerst dat ik tegen een uitspraak van een rechter in ga, maar als een zaak het waard is, is het deze wel. Ik kan en wil mij hier niet bij neerleggen. De wijze waarop Koos H. praat over zijn jonge slachtoffertjes, zijn lichaamstaal en zijn verwrongen psyche laten zien dat deze seriemoordenaar nog steeds levensgevaarlijk is' zegt de Vries.

'Ook de misstanden in de TBS-kliniek evenals de rol van een rechter in het leven van Koos H. moeten worden getoond. Dat kan en mag niet ondergeschikt zijn aan de privacybelangen van deze kille kindermoordenaar. Wij accepteren de gevolgen van deze beslissing en staan er allen voor de volle 100% achter', aldus de Vries.
Categorie:
Tag(s):