maandag, 25. oktober 2010 - 17:51

Petitie tegen uitbuiting visite-assistenten door huisartsen

Venray

In Venray biedt CNV Vakmensen maandagavond namens de visite-assistenten een petitie aan aan de huisartsen uit Noord-Limburg. De huisartsen, verenigd in Cohesie, willen bezuinigen op de kosten van het visiterijden, maar doen dit volledig over de rug van de chauffeurs die hier ’s avonds en in weekends voor worden ingezet, zo meldt de vakbond.

Het contract met RAV LImburg Noord, dat nu voor dit werk wordt ingehuurd, wordt niet verlengd. De nieuwe uitvoerder zal wellicht starten in april 2011. Om kosten te besparen zal de nieuwe uitvoerder niet meer werken onder de Cao Ambulance maar onder de veel goedkopere Cao Taxi. Dat betekent een enorme verslechtering voor de visa’s, zoals de rijders ook worden genoemd. Bovendien raken ze dan hun onregelmatigheidstoeslag kwijt.
“Voor de huisartsen kan deze omslag dus een aanzienlijke bezuiniging opleveren”, zegt Jean-Marie Severijns, bestuurder van CNV Vakmensen. “Maar dan wel geheel over de rug van de chauffeurs. Voor de chauffeurs zal het een inkomensachteruitgang betekenen van 30 tot 50 procent, terwijl ze hetzelfde werk blijven doen. Dat is voor hen volledig onacceptabel. Ze voelen zich schandalig behandeld.”
Provincie:
Tag(s):