dinsdag, 28. september 2010 - 21:30

Plaatsen liggers fietsviaduct Verkeersplein Gieten

Gieten

Donderdag 30 september wordt de fietsverbinding tussen Gieten en Eext een feit. Vanaf 21.00 uur worden de liggers van het fietsviaduct gelegd.

Om deze werkzaamheden te kunnen verrichten, maakt aannemer KWS Infra gebruik van verkeersstops. Tijdens een verkeersstop wordt het verkeer maximaal 15 minuten stilgezet, zodat de liggers veilig geplaatst kunnen worden. In totaal wordt gebruik gemaakt van 4 verkeersstops. De realisatie van het fietsviaduct is een onderdeel van de reconstructie aan het verkeersplein Gieten.

De reconstructie van het verkeersplein Gieten houdt in dat de huidige N33 onder het verkeersplein wordt geleid. De locatie van het verkeersplein blijft ongewijzigd. Op de plaats van de N33 met de rotonde worden twee kunstwerken gerealiseerd. Aan de westzijde van het verkeersplein komt een fietsverbinding in de vorm van een fietsbrug over de N33.

In opdracht van Rijkswaterstaat bouwt de provincie Drenthe het Verkeersplein Gieten om tot een ongelijkvloerse kruising. Dit gebeurt voor een betere doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid.
Provincie:
Tag(s):