maandag, 14. juni 2010 - 18:41

Planning bouw ABC-school Kruiskamp niet in gevaar

Amersfoort

Tijdens de werkzaamheden in Amersfoort aan het monumentale deel van het gebouw dat wordt verbouwd tot ABC-school aan de Van Galenstraat/Evertsenstraat werd in mei betonrot ontdekt.

De schade wordt op korte termijn hersteld. De oplevering van de school komt hierdoor niet in gevaar. Als de bouw verder voorspoedig verloopt kan de school het nieuwe gebouw begin 2011 in gebruik nemen.

Om een goed beeld te vormen van de aard en omvang van het betonrot heeft een ingenieursbureau in opdracht van de gemeente de schade in beeld gebracht en op basis daarvan een advies uitgebracht voor herstel. Op basis van dit advies wordt het betonrot de komende tijd door een gespecialiseerd bedrijf gerepareerd. De reparatie kost 100.000,- euro.

Bouw ABC-school Kruiskamp

Het monumentale voormalige schoolgebouw van architect Zuiderhoek aan de Evertsenstraat wordt verbouwd en verbonden met het nieuwe schoolgebouw van basisschool De Vlindervallei aan de zijde Evertsenstraat — Banckertstraat. Hierin komt ook een sportzaal. Als de school verhuist naar de nieuwbouw is in het vrijkomende gebouw plaats voor diverse voorzieningen, zoals een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en speluitleen.

Begin december vorig jaar is de bouw gestart en op 10 juni werd het hoogste punt bereikt.
Provincie:
Tag(s):