donderdag, 6. mei 2010 - 19:47

Poederbrief politiebureau Oss niet gevaarlijk

Oss

Uit onderzoek van het laboratorium van het NFI is inmiddels gebleken dat de brief, die donderdagmiddag door twee mannen naar het politiebureau in Oss werd gebracht, geen gevaarlijk stof bevatte. 'Wat er wel in de brief zat is nog niet definitief vastgesteld', meldt de politie vrijdag.

Op donderdagmiddag om 14.30 uur zijn twee mannen met een geopende brief met daarin een onbekend poeder aan het bureau gekomen.

Deze brief is aangenomen door een medewerker van Service & Intake. Deze drie personen zijn een aparte kamer binnengegaan waarna een speciaal protocol voor poederbrieven protocol van kracht was geworden.

Zij zijn in quarantaine gesteld en het bureau werd gesloten. Er waren op dat moment nog veertig medewerkers aanwezig in het bureau. De noodhulp en andere politiezorg werd op dat moment gewaarborgd door de andere districten.

De brandweer heeft de brief op een veilige manier verpakt waarna de brief naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Lelystad werd gebracht voor verder onderzoek. De drie personen die in aanraking gekomen zijn met het poeder werden ontsmet en konden het bureau uit.
Provincie:
Tag(s):