maandag, 4. oktober 2010 - 12:39

Politie begonnen met ontruimen kraakpanden in Amsterdam

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft maandag de gekraakte appartementen aan de Lijnbaanssteeg 1A en 1B ontruimd. Beide panden zijn tijdens de demonstratie tegen de nieuwe Wet Kraken en leegstand op vrijdagavond 1 oktober 2010 gekraakt.

De driehoek heeft na zorgvuldige afweging besloten tot ontruiming omdat beide woningen in gebruik waren op het moment waarop zij gekraakt werden. De ontruiming is zonder incidenten verlopen. Tijdens de ontruiming waren er geen personen meer aanwezig in de twee appartementen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De appartementen zijn overgedragen aan de eigenaar.

Afgelopen week heeft de Amsterdamse driehoek de beleids-uitgangspunten vastgesteld voor de uitvoering van de kraakwet. Bij de uitvoering van de wet wordt gebruik gemaakt van een prioritering voor de ontruiming van kraakpanden in drie categorieën. Panden die gekraakt worden terwijl zij in gebruik zijn krijgen een hoge prioriteit en worden zo spoedig mogelijk ontruimd.

De gekraakte appartementen aan de Lijnbaanssteeg vallen in deze categorie aangezien zij bewoond waren. Voor beide appartementen is aangifte gedaan door de eigenaar en de huurders. De eigenaar heeft voor beide appartementen een getekende huurovereenkomst overlegd. Ook waren er persoonlijke spullen van de huurders in de appartementen aanwezig op het moment van de kraak. Daarnaast waren de appartementen via een makelaar te koop aangeboden.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):