vrijdag, 5. februari 2010 - 14:28

Politie bewaakt Amsterdamse geldtransporten

Amsterdam

Alle geldtransporten in de regio Amsterdam-Amstelland worden vanaf vrijdag 5 februari extra beveiligd door de politie. ‘Aanleiding voor de drastische maatregel zijn de vele overvallen op geldlopers van de laatste tijd’, meldt een woordvoerder van de politie Amsterdam-Amstelland vrijdag.

Afgelopen donderdag nog werden in Amsterdam twee pogingen gedaan om geldlopers te overvallen. Door adequaat optreden van de geldlopers mislukte beide pogingen.

Politieauto's motoren en helikopter
De geldtransporten kunnen vanaf vrijdag reken op politieauto’s of motoren die meerijden met de geldwagens. Bovendien worden de geldtransporten ook vanuit de lucht met een helikopter met camera aan boord scherp in de gaten gehouden. De beelden van die camera worden ook doorgestuurd naar het hoofdbureau van politie in Amsterdam waardoor men zo ook mee kan kijken met de geldtransporten.

Druk op politiecapaciteit
Al met al legt deze nieuwe maatregel wel een extra druk op de capaciteit van de politie. ‘Dat klopt’, zegt een woordvoerder van de politie, ‘maar wij willen koste wat het kost een halt toeroepen aan de gewelddadige golf van overvallen op deze geldtransporten’.
Provincie:
Tag(s):