donderdag, 2. september 2010 - 19:42

Politie doet zes aanhoudingen voor dodelijke schietpartij

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zes aanhoudingen gedaan naar aanleiding van een schietincident in de Nieuwe Houttuinen in de Hoofdstad. Hierbij kwam een 16-jarige jongen om het leven. De verdachten zijn in de leeftijd van 15 tot 23 jaar en zijn bekenden van het slachtoffer, aldus een woordvoerder van de politie.

De woordvoerder laat tevens weten dat er een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) is ingezet en dat twintig rechercheurs zich met de zaak bezig houden. ‘Het slachtoffer is een bekende van ons en komt veelvuldig voor in ons systeem voor diverse strafbare feiten. De verdachten waren op het moment van het schietincident op de plaats van het delict of in de nabijheid hiervan. Wat hun rol is geweest zal nog moeten worden uitgezocht’, aldus de woordvoerder.

Donderdagavond omstreeks 18.40 uur ontving de politie de melding van het schietincident. Ter plaatse troffen zij het zwaargewonde slachtoffer die met spoed naar een ziekenhuis werd gebracht. Hier overleed de 16-jarige jongen aan zijn verwondingen.

Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend. De politie houdt alle mogelijkheden nog open.
Provincie:
Tag(s):