zondag, 10. oktober 2010 - 16:57

Politie en ambulancepersoneel bedreigd

Tiendeveen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier aanhoudingen verricht in verband met bedreiging en mishandeling van politie- en ambulancepersoneel. Dit heeft de politie zondag laten weten.

Het betreft drie jongemannen in de leeftijd van 17, 19 en 23 jaar uit Nieuw Balinge en een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen. Het viertal is in verzekering gesteld.

Eenzijdig ongeval
In deze nacht vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Berkenweg in Tiendeveen. Het ambulancepersoneel ter plaatse trof het slachtoffer, de 19-jarige jongen uit Hoogeveen, met licht letsel aan. Hij had inmiddels zijn eigen auto verlaten en was overgebracht naar de auto van zijn zus die tevens aanwezig was. Daarnaast waren nog drie vrienden aanwezig

Geweld tegen ambulancepersoneel
Het aanwezige ambulancepersoneel trachtte het slachtoffer te helpen, maar werd hiertoe belemmerd. Een van de mannen uit Nieuw Balinge werd opstandig en stormde op de medewerkster van de ambulancedienst af en duwde haar hardhandig tegen de auto aan. Zij hield hier een pijnlijke schouder aan over.

De politie heeft de man overmeesterd. De drie vrienden en het slachtoffer van het eerdergenoemde ongeval kwamen dreigend en zwaaiend met een ringsleutel en een zaklantaarn op de agenten af. De dreiging was dusdanig dat de agenten het ambulancepersoneel hebben geadviseerd de veiligheid op te zoeken.

De agenten hebben de hulp van collega’s ingeroepen en pepperspray gebruikt. Dit had niet het gewenste effect en de vier verdachten bleven zich dreigend gedragen richting de aanwezige agenten.

Politiehond
Door de aanwezigheid van de gearriveerde diensthond trokken de verdachten zich terug. Extra agenten die assistentie verleenden, wisten de vier verdachten te overmeesteren en aan te houden. De 19-jarige bestuurder uit Hoogeveen, die bij het eenzijdige ongeval betrokken was, blies op het bureau 605 ugl op de ademanalyse. Hij ontvangt hiervoor een proces-verbaal.

Aangifte
De medewerkers van de ambulancedienst en de politiemannen hebben aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. De politie neemt de zaak hoog op. Het is onacceptabel dat mensen die in de uitvoering van hun werk hulp proberen te bieden en daarbij aangevallen en mishandeld worden.
Provincie:
Tag(s):