dinsdag, 28. september 2010 - 19:33

Politie extra allert op overvallen maaltijdbezorgers

Groningen

De politie gaat de komende tijd in Groningen extra aandacht besteden aan overvallen waar maaltijdbezorgers het slachtoffer van zijn geworden. Aanleiding is een viertal overvallen op maaltijd- bezorgers sinds vorig weekend.

Dit jaar heeft de politie in de stad negen overvallen op maaltijdbezorgers geregistreerd. Het roofcoördinatieteam heeft drie overvallen opgelost en drie verdachten kunnen aanhouden.

De vier overvallen vonden plaats in de wijken Paddepoel en de Korrewegwijk. Op de Planetenlaan werden twee pizzabezorgers in Groningen beroofd. Beiden werden tijdens een bezorging belaagd door overvallers. Onder bedreiging van geweld eisten zij geld. Ook werd een bromfiets meegenomen.

Op de Noorderbinnensingel werd afgelopen zaterdagavond een maaltijdbezorger door twee mannen op een scooter klemgereden. Onder bedreiging van geweld moest ook hij zijn geld en bromfiets afstaan. Maandagavond werd op de Oosterhamrikkade een maaltijdbezorger door een overvaller bedreigd met een pistool. Hij moest zijn geld en bromfiets afgeven.
Provincie:
Tag(s):