vrijdag, 1. januari 2010 - 11:07

Politie Flevoland spreekt van 'gemoedelijke' jaarwisseling

Lelystad

Bij de meldkamer van politie, brandweer en GGD van Flevoland zijn in de oud- en nieuwnacht tussen 22.00 uur en 7.00 uur 689 telefonische meldingen binnengekomen. ‘Het merendeel betrof kleine vreugdevuren en overlastmeldingen’ meldt de politie vrijdag.

Vijftien aanhoudingen
De politie heeft in totaal 15 verdachten aangehouden voor verschillende feiten zoals belemmering, vernieling, mishandeling, belediging en openbare dronkenschap. Op een aantal personen na die onwel waren geworden door (vermoedelijk) alcohol en/of drugs heeft de politie tijdens de jaarwisseling geen noodhulp hoeven te verlenen.

De regionale meldkamer kreeg tientallen meldingen binnen van brandstichtingen. De door de politie aangetroffen brandjes konden door de brandweer snel worden geblust. In Lelystad belemmerde een verdachte de politie bij het sussen van een burenruzie door herhaaldelijk terug te keren, terwijl hem duidelijk gevorderd was te vertrekken.

‘s Ochtends vroeg, rond 8.45 uur, zijn 5 personen aangehouden bij een uit de hand gelopen nieuwsjaarsfeestje aan de Stavorenstraat. Een verdachte in Dronten weigerde mee te werken aan de alcoholtest, waarna hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. In Almere zijn in totaal 5 personen aangehouden, waarvan twee voor mishandeling, een voor belediging, een voor vernieling en een voor openbare dronkenschap.

Op het Ter Apelpad zijn twee verdachten aangehouden voor mishandeling. De politie vroeg een aantal luidruchtige personen die duidelijk in de olie zaten om rustig naar huis te gaan. Omstanders gingen zich ermee gingen bemoeien en op het moment dat het uit de hand dreigde te lopen, greep de politie in en hield twee verdachten aan voor mishandeling.

Ook op de Grote markt maande de politie een dronken vrouw zich te gedragen, waarop zij de politie uitschold en voor belediging werd aangehouden. Verder bleef het op de Grote markt rustig. Van een bewoner aan de Delfzijlsingel kwam een melding binnen van vernieling van een deur. Hierbij is een persoon aangehouden. Ook is aan de Delfzijlsingel een persoon aangehouden voor openbare dronkenschap.

In Zeewolde zijn in 3 personen aangehouden, waarvan een voor mishandeling en twee voor openbare dronkenschap. Aan de Elschotweg kregen buren een woordenwisseling over het opruimen van vuurwerk. De emoties liepen zo hoog op dat een van de buren het recht in eigen hand nam. Deze werd door politie aangehouden voor mishandeling.

Elders in Zeewolde was een minderjarige jongen onwel geworden tijdens een feest. Hij verzette zich hevig om door de ambulancemedewerkers meegenomen te worden naar het ziekenhuis. Na het opmaken van een proces verbaal voor openbare dronkenschap is hij naar huis gebracht.

Ook hield de politie Flevoland, op verzoek van de politie Friesland, in Rutten een verdachte aan die mogelijk eerder in Lemmer tijdens een feestje een van de andere feestgangers had gestoken. Vermoedelijk als gevolg van een woordenwisseling over het gooien van vuurwerk.

Al met al, zijn er tijdens de jaarwisseling in Flevoland alleen kleine incidenten geweest, waarbij de aanwijzingen van de politie en brandweer zonder problemen werden opgevolgd. Er is in de hele regio Flevoland in een gemoedelijke stemming feest gevierd.
Provincie:
Tag(s):