donderdag, 1. april 2010 - 11:53

Politie houdt grote drugsrunnersactie in Rotterdam

Rotterdam

De politie Rotterdam - Rijnmond heeft woensdagavond en -nacht in samenwerking met diverse ketenpartners waaronder de Belastingdienst, Stadstoezicht, Douane, Openbaar Ministerie, alsmede Verkeerspolitie, Hondenbrigad en de Regionale Ondersteuning Groep een grote gemeenschappelijke verkeers- en overlastcontrole gehouden.

De controles vonden plaats in de omgeving van de Maasboulevard, maar ook op de A16, Kralingseplein, Boompjes, Schieweg en Schiekade. De actie was onder andere gericht op de overlast rond en de handel in verdovende middelen.

Naast een verdovende middelenhond werd er ook gebruik gemaakt van een nieuw controle-instrument van de Douane, een voertuigenscan ook wel een backscatter genoemd. Op deze wijze kunnen voorwerpen in auto's opgespoord worden.

Er werden in totaal 25 processen-verbaal opgemaakt onder andere voor: Wet ID, niet kunnen tonen van het rijbewijs, getinte ramen, verlopen APK, onverzekerd rijden, niet voeren van juiste verlichting, rijden onder invloed, niet handsfree bellen, gladde banden, valse naam opgeven en niet kunnen tonen van een kentekenbewijs.

De politie had de actie toegespitst op drugsrunners. Daarvan zijn er vier aangehouden voor de Opiumwet en het voorhanden hebben van XTC-tabletten.

Er is voor 830 euro aan boetes geind en de belastingdienst heeft op zestien voertuigen beslag gelegd waarvan er acht daadwerkelijk in beslag zijn genomen. De openstaande vordering van deze auto's bedraagt ruim 100.000 Euro.

Het totale bedrag dat werd geind bedroeg 3.889,00 Euro en het hoogste bedrag wat afgerekend werd was 1.110,00 Euro.

De verkeersdienst heeft via de ANPR, 6890 passanten gecontroleerd. Hieruit volgden 54 positieve hits voor diverse signaleringen.
Provincie:
Tag(s):