zaterdag, 27. november 2010 - 10:23

Politie houdt overvaller aan

Rotterdam

Politiemensen van de Regionale Interventie Eenheid (R.I.E.) van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben vrijdagavond, rond half tien een gezochte overvaller aangehouden op de Abtsweg in Rotterdam-Overschie.

De Regionale Interventie Eenheid was daar gericht aan het surveilleren in het kader van het Donkere Dagen Offensief om gezochte overvallers te traceren en aan te houden. Van de nu aangehouden man, een 19-jarige Rotterdammer, bestond het vermoeden dat hij zich regelmatig in deze omgeving zou bevinden.

De politiemensen zagen op de Abtsweg een verdachte auto rijden en besloten deze te controleren. De bijrijder vluchtte direct weg toen de auto tot stilstand kwam.

Na een kort onderzoek in de buurt werd de man in de bosjes aangetroffen. En opnieuw ging hij er vandoor, maar dit keer zonder succes. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden.

De man gaf op het politiebureau een valse naam op, maar na onderzoek bleek hij gezocht te worden voor een overval uit 2009 op een fastfood restaurant aan het Binnenwegplein te Rotterdam.

Tijdens de insluiting werden bovendien een hoeveelheid harddrugs en geld aangetroffen, deze zijn inbeslaggenomen. Hij is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):