dinsdag, 12. oktober 2010 - 19:54

Politie houdt verdachten aan in onderzoek naar ladingdiefstallen

Het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdagochtend drie aanhoudingen verricht in een onderzoek naar ladingdiefstallen. Tijdens deze actie werd ook nog een verdachte van heling en een verdachte met openstaande boetes opgepakt.

De eerste verdachte, een 25-jarige Eindhovenaar, werd dinsdagochtend rond 7.30 uur in een stacaravan in Mierlo aangehouden. In een woning in het Eindhovense Woensel Zuid werden vervolgens een 22-jarige Eindhovenaar en zijn 22-jarige vriendin opgepakt. De andere twee verdachten, een 27-jarige Eindhovenaar en een 25-jarige man (woonplaats onbekend) werden op de Tongelresestraat in Eindhoven in de kraag gegrepen. De drie mannen uit Eindhoven worden verdacht van ladingdiefstallen van onder meer computerelektronica en TV's. Deze diefstallen vonden plaats tussen begin juli en begin oktober van dit jaar op verschillende locaties in Nederland.

De 22-jarige vrouw werd meegenomen door de politie omdat in haar woning twee fietsen werden aangetroffen die afgelopen zondag in Eindhoven waren gestolen. De vrouw mocht na verhoor naar huis. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

De 25-jarige man, waarvan de woonplaats nog onbekend is, bleek nog voor 7.300 euro aan boetes te hebben openstaan. Hij zit nog vast hiervoor. De drie verdachten van de ladingdiefstallen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Inzet
Tijdens de actiedag werd het projectteam ladingdiefstallen ondersteund door medewerkers van Politie Brabant Zuid-Oost. In totaal waren vijftig mensen betrokken bij de inzet van vandaag.
Provincie:
Tag(s):