woensdag, 8. september 2010 - 10:23

Politie houdt vijf verdachten schietincident aan

Den Bosch

De politie heeft woensdagochtend tussen 04.00 uur en 06.00 uur op de A59 ter hoogte van Geffen een 23-jarige Ossenaar aangehouden. Bij hem zat een 26-jarige Spanjaard in de auto, die ook is aangehouden.

Tevens werden drie Bosschenaren (20, 23 en 25 jaar) in hun woningen aangehouden. De politie is nog op zoek naar een verdachte.

Huiszoekingen
In de woningen van de verdachten worden momenteel huiszoekingen verricht. Het gaat daarbij om zeven woningen in onder meer 's-Hertogenbosch en in Oss. Daarbij worden honden ingezet, die o.a. vuurwapens opsporen.

Aanleiding
De aanhoudingen werden verricht in verband met een schietincident, dat donderdag 26 augustus rond 00.40 uur plaatsvond op de kruising Grobbendoncklaan met de Graafseweg.

Bij de politie kwam een melding binnen dat op genoemde locatie een conflict was geweest. Daarbij waren knallen gehoord, die volgens getuigen leken op schoten. Daarna waren een aantal voertuigen gezien die hard waren weggereden. De politie stelde direct een onderzoek in. Uit onder meer sporenonderzoek kwam naar voren dat er een schietincident was geweest. Politieonderzoek leidde naar de verdachten, die woensdagochtend werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Over de achtergronden van het schietincident kan de politie in het belang van het onderzoek in dit stadium geen mededelingen doen.
Provincie:
Tag(s):