donderdag, 23. december 2010 - 22:27

Politie Limburg-Zuid alleen voor noodgevallen beschikbaar

Maastricht

Voorlopig worden in de politieregio Limburg Zuid alleen de zeer dringende en niet uitstelbare hulpvragen in behandeling genomen (bloed/spoed). Daarbij moet rekening worden gehouden met langere aanrijtijden dan normaal gesproken het geval zou zijn. Dit meldt de politie Limburg Zuid donderdagavond.

De barre weersomstandigheden van dit moment zorgen er bij de politie in Zuid Limburg voor dat de hulpverlening in het gedrang komt. Het is voor de politie vrijwel onmogelijk om alle meldingen en hulpvragen binnen een redelijke termijn af te werken. Patrouilles hebben -evenals het overige verkeer- de grootste moeite om de plaats van bestemming te bereiken. Er zijn al enkele gevallen waarbij politieauto's onderweg in de sneeuw vast zijn komen te zitten.

Besloten is om de hulpverlening terug te brengen tot het hoogst noodzakelijke en zal voorlopig niet meer (of slechts incidenteel) worden uitgerukt naar minder urgente hulpverzoeken. Ook houdt de politie bij elke inzet rekening met de veiligheid van de politiemensen die op de weg zitten.

Ook het openbaar vervoer raakte ontregeld. Bussen van Veolia werden om half tien van de weg gehaald, nadat eerder al het busverkeer in het Heuvelland en tussen Swalmen en Roermond werd stilgelegd. Vrijdagochtend zal Veolia opnieuw de wegsituatie bekijken.
Provincie:
Tag(s):