donderdag, 30. december 2010 - 14:00

Politie lost overvallen en andere misdrijven op

Delfzijl

De politie heeft met de aanhouding van vijf verdachten ( 15 tot 26 jaar) uit Delfzijl en Den Dolder meerdere misdrijven opgelost. Het gaat om twee overvallen, autodiefstallen en woninginbraken.

Het onderzoek startte aantal weken geleden naar aanleiding van de aanhouding van een 18-jarige man uit Delfzijl. Hij liep tegen de lamp toen hij zich met een auto had ontrokken aan een alcoholcontrole. De auto had de verdachte een dag daarvoor in Delfzijl gestolen. In het daaropvolgend onderzoek bekende de 18-jarige zijn betrokkenheid bij een inbraak in een school in Winsum en zes woninginbraken (Warfum, Slochteren en Delfzijl (4x). Hierbij werd ook een auto weggenomen. De Delfzijlster bekende tevens een inbraak in een sportkantine en het meerdere malen benzine tanken zonder te betalen.

De politie kon in het vervolgonderzoek vier andere verdachten in de leeftijd van 15 tot 26 jaar aanhouden voor betrokkenheid bij één of meerdere van genoemde misdrijven. Tijdens het onderzoek kwamen er ook nieuwe feiten naar boven. Drie verdachten uit de groep bekenden hun baandeel bij een overval op een tankstation in Delfzijl (november 2009) en op een cafetaria in Appingedam (maart 2010).

De verdachten gaven tijdens het verhoor aan dat geldgewin het motief was voor hun crimineel gedrag. Alle verdachten zijn bekenden van de politie.
Provincie:
Tag(s):