zaterdag, 29. mei 2010 - 17:29

Politie lost schot op verdachte

Leiden

De politie heeft vrijdagavond een waarschuwingsschot gelost tijdens een achtervolging.

De politie kreeg omstreeks 23.00 uur de melding van een verdachte situatie bij de Albert Heijn aan de Hooigracht. Mogelijk werd er geprobeerd in te breken door meerdere mannen. Met in gedachten de late sluitingstijd van de supermarkt en de recente overval op de Albert Heijn in Voorschoten, ging de politie direct ter plaatse.

Een biker was binnen twee minuten op de Hooigracht en zag op de Oude Rijn een man die voldeed aan het signalement dat de politie had doorgekregen van de melder. Bij het zien van de politie ging de man er op de fiets vandoor, zonder gehoor te geven aan de vordering om stil te blijven staan.

De man fietste richting de haven en sloeg op een gegeven moment de Vestestraat in. Hier vervolgde hij zijn weg rennend. De politieagent bleef roepen dat de man stil moest blijven staan. De man rende door en probeerde meerdere keren iets uit zijn zak te pakken. Op de agent kwam dit bedreigend over en hij riep dat de man zijn handen moest laten zien. Toen de man hier na meerdere keren geen gehoor aan gaf, loste de politie een waarschuwingsschot in de lucht. De 26-jarige man uit Leiden stopte nu en werd aangehouden.

De recherche is die avond nog bij de supermarkt geweest voor nader onderzoek. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):