zaterdag, 6. november 2010 - 11:19

Politie lost schoten bij aanhouding snelheidsmaniak

De politie heeft zaterdagochtend 6 november een 18-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden op verdenking van poging doodslag op een agent van het politiekorps Utrecht.

De agent zag de automobilist met ongeveer 180 km/uur over een trajectcontrole (A 12 De Meern — Woerden) rijden en wilde hem op de A12 bij Bodegraven in de richting van Den Haag controleren. De agent gaf een volgteken, maar deze werd genegeerd door de automobilist.

De automobilist probeerde de agent van de weg te rijden en ramde daarbij de politieauto. Net voor Waddinxveen stopte de automobilist zijn voertuig en reed met volle vaart achteruit op de politieauto. Nadat hij even naar voren had gereden reed hij nogmaals achteruit met de bedoeling tegen de agent te rijden die zojuist uit de politieauto was gestapt. Op dat moment schoot de agent meerdere keren op de auto. De automobilist stapte uit de auto waarna de agent hem kon aanhouden.

De automobilist is niet gewond geraakt door de schoten, wel is hij voor behandeling aan een kleine wond overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De agent raakte gewond aan een voet. De recherche van het politiedistrict Gouwe IJssel van Politie Hollands Midden doet verder onderzoek. De verdachte zit nog vast. Uit onderzoek blijkt dat de auto met Duits kenteken van diefstal afkomstig is. De Rijksweg A12 is vanaf de splitsing A12/A20 rond 03.00 tot 05.30 uur afgesloten geweest voor onderzoek. Beide voertuigen zijn weggesleept.
Provincie:
Tag(s):