donderdag, 21. oktober 2010 - 10:48

Politie lost serie autobranden en inbraken op

De politie Drenthe heeft een onderzoek afgerond waarbij zeventien zaken zijn opgelost. Het gaat om een aantal brandstichtingen en diefstallen, voornamelijk in Havelte en Dieverbrug.

Het onderzoek is begonnen op 20 juli, na de aanhouding van een 34-jarige man uit Beilen. Hij reed in de omgeving van Lhee in een auto, die op 24 juni in Havelte was gestolen. Na een achtervolging werd hij aangehouden en ingesloten. Op de auto zaten kentekenplaten die van een auto in Zweeloo waren gestolen.

Vrijwillig brandweerman ook slachtoffer

Bijzonder was dat de auto gestolen is van een vrijwillig brandweerman tijdens een uitruk. Zijn auto stond bij de kazerne in Havelte. Bij deze diefstal was een tweede verdachte betrokken, een 32-jarige man uit Meppel. Hij is ruim een week later aangehouden. Naast de auto waarin de verdachte werd aangehouden bleek hij in mei in Meppel nog een auto te hebben gestolen. Deze is in brand gestoken en terwijl de brandweer van Havelte stond te blussen, werd de auto van de genoemde brandweerman gestolen bij de kazerne.

Zeven autobranden

In totaal zijn er zeven autobranden opgelost. Drie in Havelte, een bij een autobedrijf in Dieverbrug waarbij het gevaar bestond dat het hele bedrijf in vlammen zou opgaan. Verder zijn er auto’s in brand gestoken in Meppel, Dwingeloo en nog een in Dieverbrug. De auto’s werden in brand gestoken, nadat ze waren opengebroken en ontdaan van zaken als autoradio of andere waardevolle spullen.

Verder zijn de verdachten gehoord over bezit van drugs en een stroomstootwapen, en een aantal auto-inbraken.

De medeverdachte uit Meppel is inmiddels weer op vrije voeten; de hoofdverdachte uit Beilen zit nog in voorarrest. De zitting is op 2 november.
Provincie:
Tag(s):