zaterdag, 22. mei 2010 - 12:43

Politie lost waarschuwingschoten bij aanhouding

Gouda

Op vrijdag 21 mei kwam rond 20.30 uur de melding bij de politie binnen dat een man, nabij het bowlingcentrum op de Heuvellaan in Gouda, gezien was met een vuurwapen.

Deze man was eerder die avond het bowlingcentrum uitgezet. Hij was dronken en zorgde voor overlast. De man is teruggekomen met zijn auto en heeft volgens de melding toen een vuurwapen laten zien. De man is vervolgens weggereden in zijn auto.

Naar aanleiding van deze melding is de politie op zoek gegaan naar de man en zijn auto. Bij de Burgemeester Mijssingel zagen de agenten de man rijden. Toen hij voor het stoplicht stond is de politie de zogenaamde uitpraatprocedure gestart.

De uitpraatprocedure wordt standaard in werking gezet wanneer er mogelijk een vuurwapen aanwezig is, zodat de veiligheid van de agenten en omstanders gewaarborgd is. Er ontstond een dreigende situtatie omdat de man in eerste instantie niet voldeed aan de aanwijzingen van de politie. Daarbij heeft politie meerdere waarschuwingsschoten gelost. Niemand raakte gewond.

De verdachte, een 41-jarige man uit Gouda is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij zit nog vast. Bij de aanhouding is geen wapen aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken of de man in bezit is geweest van een wapen.

De Burgemeester Mijssingel is afgesloten geweest voor technisch onderzoek. Verschillende getuigen zijn gehoord. De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben contact op te nemen via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):