woensdag, 15. december 2010 - 11:19

Politie onderzoekt diefstal dienstpistool

Leeuwarden

De politie Fryslân is een onderzoek gestart naar de diefstal van onder meer een dienstpistool van een 29-jarige hoofdagent van het korps.

Het wapen werd samen met een complete koppel uit de privéauto van de agent gestolen. De politieagent had de koppel na zijn dienst afgelopen vrijdag in de kofferbak van de auto gelegd.Thuisgekomen in zijn woonplaats Leeuwarden in de wijk Zuiderburen, vergat hij het wapen uit de auto te halen en in de wapenkluis in zijn woning op te bergen.

Zondagochtend ontdekte de agent dat de complete koppel met het dienstpistool, een Walther P5, uit de auto was verdwenen. Aan de koppel waren ook een set handboeien en een busje pepperspray bevestigd.

Politieagenten in sommige functies is het toegestaan hun dienstwapen mee naar huis te nemen. Zij dienen hun wapen bij thuiskomst in een speciale, door het korps verstrekte, wapenkluis op te bergen.

Onmiddellijk nadat de hoofdagent de diefstal meldde, is de recherche van de politie Fryslân een onderzoek gestart. Bureau Interne Veiligheid van het korps verricht daarnaast een disciplinair onderzoek naar de betrokken hoofdagent in verband met mogelijke nalatigheid. De hoofdagent wordt gedurende het onderzoek met administratieve taken belast.Uit het onderzoek is gebleken dat in de periode tussen vrijdagavond en zondagmorgen in minstens nog één auto is ingebroken in de Leeuwarder wijk Zuiderburen. Van deze autoinbraak is aangifte gedaan. De politie wil graag in contact komen met mensen die in genoemde periode ook slachtoffer zijn geworden van een autoinbraak, maar daar nog geen aangifte van hebben gedaan. Zij kunnen via 0900-8844 contact met de politie opnemen. De politie wil ook graag in contact komen met mensen die anderszins informatie hebben over deze diefstal.
Provincie:
Tag(s):