zondag, 12. december 2010 - 17:14

Politie onderzoekt drie berovingen

Groningen

Twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor een beroving die zaterdagnacht op de Larix plaatsvond, zijn mogelijk ook betrokken bij twee andere berovingen. Zaterdagnacht vond op de Hoornsedijk een beroving plaats. Vrijdagnacht vond op de Goudlaan een beroving plaats. De signalementen van de daders komen sterk overeen.

Het slachtoffer van de beroving op de Hoornsedijk meldde zich pas zondagmiddag bij de politie. De 28-jarige Groninger fietste omstreeks 00.30 uur over het fietspad langs de Hoornsedijk richting de Muntinglaan. Ter hoogte van de roeivereniging zag hij twee mannen lopen. Hij fietste tussen beide mannen door en een van de mannen rende achter hem aan. Hij werd van zijn fiets getrokken. De Stadjer werd met een scherp voorwerp bedreigd. De mannen wisten een pasje buit te maken. Hierna maakten de onbekend gebleven mannen zich uit de voeten richting de Canadalaan.


Larix

Op de Larix werd zaterdagnacht omstreeks 01.40 uur een 19-jarige jongeman uit Groningen beroofd van zijn portemonnee, telefoon en fiets. Hij fietste de Eikenlaan over richting de Larix. Daar werd hij tot stoppen gedwongen, waarna hij van zijn fiets viel. Hij werd bedreigd met een scherp voorwerp en hij moest zijn spullen afstaan. De daders gingen er vandoor richting Park Selwerd en sloegen linksaf richting de Eikenlaan.Goudlaan

Op de Goudlaan werd vrijdagnacht rond half twee een 17-jarige jongen beroofd. In een brandgang achter de woningen aan de Goudlaan werd het slachtoffer aangesproken door twee mannen. Zij vroegen hem in eerste instantie naar een straat, maar direct daarop kreeg het slachtoffer klappen. De mannen eisten geld en namen vervolgens de portemonnee en de telefoon van het slachtoffer mee. Door de klappen raakte de arm van het slachtoffer uit de kom, waarvoor hij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De mannen maakten zich na de overval uit de voeten met een fiets.

Uw tip

De politie denkt dat het in alle drie de zaken om dezelfde mannen gaat. Het betreft twee mannen van circa 1.80 m. Ze droegen beiden een donkere jas en een donkere muts. Een van beiden droeg ook een donkergroene sjaal. Mensen die iets gezien of gehoord hebben worden verzocht contact op te nemen met het roofcoordinatieteam van Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Kijk voor meer informatie ook op www.samentegenovervallen.nl.
Provincie:
Tag(s):