vrijdag, 29. januari 2010 - 20:01

Politie opzoek naar verdachte mishandeling agente

Groningen

De politie wil graag in contact komen met getuigen die meer informatie hebben over de mishandeling van een politieagente op zondag 27 december 2009.

De verdachte werd naar aanleiding van deze mishandeling vastgelegd op camerabeelden. Op de bewuste zondag omstreeks 02:35 uur werden door de politie in de Peperstraat twee arrestaties verricht. De agente kreeg een vuistslag in het gezicht, nadat de verdachte als omstander door een politieruiter te paard was weggeduwd.

Na de mishandeling rende de onbekende geweldpleger via de Papengang, Donkersgang, Gelkingestraat naar het Zuiderdiep. Daarbij liep hij langs een bewakingscamera die in de binnenstad hangt. Zo kon de man op beeld worden vastgelegd. De verdachte heeft een blanke huidskleur, is 20 tot 25 jaar oud, droeg kort blond haar en was rond de 1.80 meter lang. Door de vuistslag liep de agente een gekneusde kaak op.

De politie wil graag weten wie de bewuste man is. Getuigen kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):