woensdag, 20. oktober 2010 - 11:43

Politie pakt jeugdgroep na reeks mishandelingen van kinderen

Leidschendam

Met de aanhoudingen van zes Leidschendamse jongens tussen 10 en 12 jaar heeft de politie een eind gemaakt aan een aantal gewelddadige incidenten.

Een jeugdgroep, bestaande uit zes personen, mishandelde bij regelmaat jeugdige kinderen, die van school op weg naar huis waren.

In een parkje aan de Leenkamp werden vanaf 6 oktober kinderen tussen 10 en 12 jaar geschopt en geslagen met o.a. een kettingslot. Van één slachtoffer werd de fietssleutel uit de fiets gehaald en weggegooid. Van een ander jongetje werd een bril afgepakt en weggegooid. Een voorbijganger wist te voorkomen dat een mobiele telefoon van een jongetje werd afgepakt.

De aangehouden jongens bekenden in oktober vijf keer jongens nabij de school zonder enige aanleiding te hebben mishandeld. De ouders van de minderjarige verdachten werden bij het verhoor betrokken. Zij reageerden allen geschokt op het gedrag van hun kind.

Gezien de wel erg jeugdige leeftijd van de dadertjes werd de zaak overgedragen aan het jeugdpreventieteam 12min van Bureau Jeugdzorg. De basisschool van de jongens zal maatregelen nemen om dergelijk gedrag in de toekomst te voorkomen.
Provincie:
Tag(s):