woensdag, 17. maart 2010 - 10:30

Politie Rotterdam-Rijnmond geschokt door drama Milly Boele

Rotterdam

Korpsleiding en medewerkers van de politie Rotterdam-Rijnmond laten in een reactie woensdagochtend weten geschokt te zijn door de aanhouding van de 26-jarige medewerker van het korps.

“Ons intens medeleven gaat natuurlijk eerst en vooral uit naar de ouders, familie en vrienden van Milly Boele”, aldus korpschef Aad Meijboom in een eerste reactie.

Directe collega’s van de aangehouden medewerker zijn gisteravond persoonlijk door hun leidinggevenden op de hoogte gesteld van diens aanhouding. Op de betrokken districten werden ook medewerkers die niet in dienst waren bij elkaar geroepen, zodat zij de informatie uit eerste hand konden vernemen. Op andere districten werden collega’s tijdens de briefings geïnformeerd. De korpschef zal vandaag persoonlijk aanwezig zijn bij de briefing van collega’s.

De dood van Milly heeft tot emotionele reacties geleid in het korps. Medewerkers reageerden ontdaan en geschokt op het vreselijke nieuws. Het korps draagt zorg voor professionele opvang van hen die dit nodig hebben.

Op de foto één van de agenten die gisterenavond de wacht hield bij het huis van de verdachte collega. Aan de houding van de agent valt weinig toe te voegen dan dat hij, net als velen, enorm is aangeslagen.
Provincie:
Tag(s):